وبلاگ

ترک انفاق چیست؟
ترک انفاق چیست؟
عدم پرداخت نفقه زوجه از سوی زوج، علاوه بر ضمانت اجرای مدنی مندرج در مواد 1111، 1112 و 1129 قانون مدنی، دارای ضمانت اجرای کیفری نیز میباشد. در صورتی که مرد، بنا به هر علتی، از پرداخت نفقه همسر خود امتناع ورزد، زن میتواند با مراجعه به دادسرای محل، شکایتی را تحت عنوان «ترک انفاق» بر علیه شوهر خود مطرح نماید. زن میتواند جهت مطالبه نفقه زمان "گذشته" خود در دادگاه حقوقی، دادخواست مطالبه نفقه بدهد اما جهت مطالبه نفقه زمان "حال" خود میتواند اقدام به شکایت ترک انفاق در دادگاه کیفری نماید
«هر کس با داشتن استطاعت مالی، نفقه زن خود را در صورت تمکین او ندهد یا از تادیه نفقه سایر اشخاص واجبالنفقه امتناع کند به حبس تعزیری بیش از سه ماه تا یک سال محکوم میشود. تعقیب کیفری منوط به شکایت شاکی خصوصی است و در صورت گذشت وی از شکایت در هر زمان تعقیب جزائی یا اجرای مجازات موقوف میشود.
تبصره- امتناع از پرداخت نفقه زوجهای که به موجب قانون مجاز به عدم تمکین است و نیز نفقه فرزندان ناشی از تلقیح مصنوعی یا کودکان تحت سرپرستی مشمول مقررات این ماده است.»
در دادسرا تحقیقات اولیه نسبت به شکایت وارد شده انجام میگیرد و در ابتدا اظهارات زوجه بعنوان شاکی پرونده اخذ و در مرحله بعد، زوج (مرد) به دادسرا احضار میگردد. در این مرحله، زوج میبایست ثابت نماید که نفقه همسر خود را پرداخت نموده است. زن میتواند در ضمن شکایت خود، شهودی را نیز به دادسرا جهت اثبات ادعای خود، معرفی نماید. شهود معرفی شده میبایست اطلاعات لازم و کافی را از زندگی شاکی و متهم پرونده، داشته باشند و شهادت بدهند که اطلاع دارند، مرد، نفقه همسر خود را نپرداخته است .
بنابراین چنانچه شوهر از پرداخت نفقه به زنی که به موجب قانون با استفاده از حق حبس، از تمکین خودداری میکند امتناع نماید محکوم به مجازات مقرر در ماده 53 خواهد شد
نوشته شده در تاریخ 1404/01/28 توسط نوشته شده توسط تیم حقوقی
کلمات کلیدی: ترک-انفاق,موسسه-پویش-عدالت,قاسم-رفاهی,مجازات