وبلاگ

کودک آزاری
جرائم و مجازاتهای مربوط به کودکآزاری
کودکآزاری جسمی: مطابق با قانون حمایت از کودکان و نوجوانان، کودکآزاری جسمی میتواند منجر به حبس تعزیری از 3 ماه تا 3 سال شود. مجازات دقیق بر اساس شدت آسیب وارده به کودک تعیین میشود.
جرم کودکآزاری روانی: هرگونه تهدید، ترساندن و ایجاد شرایط ناایمن برای کودک، جرم تلقی شده و مجازاتهای تعزیری برای آن تعیین شده است.
جرم کودکآزاری جنسی: یکی از شدیدترین جرائم علیه کودکان بوده و در صورت اثبات، میتواند به مجازاتهای سنگینی همچون حبس بلندمدت یا حتی اعدام (در موارد خاص) منجر شود.
جرم غفلت و اهمال در نگهداری از کودک: براساس قانون، هرگونه اهمالکاری و بیتوجهی که به سلامت جسمی و روانی کودک آسیب برساند، جرم محسوب شده و مجازاتهای تعزیری برای آن در نظر گرفته شده است.
نحوه رسیدگی قضایی به پروندههای کودکآزاری
مراجع قضایی صالح: دادگاههای ویژه اطفال و نوجوانان به پروندههای کودکآزاری رسیدگی میکنند و در موارد خاص، پرونده به دادگاه عمومی ارجاع داده میشود.
حضور مددکاران اجتماعی: مددکاران اجتماعی و کارشناسان مربوطه در جریان رسیدگی به این پروندهها نقش مهمی دارند و وظیفه دارند شرایط روحی و جسمی کودک را ارزیابی کنند.
نقش قیم و نماینده قانونی کودک: در صورتی که کودک تحت سرپرستی والدین متهم قرار داشته باشد، قیم یا وکیل قانونی از حقوق کودک در جریان رسیدگی قضایی دفاع میکند.سازمان بهزیستی و مراکز حمایتی: این مراکز وظیفه حمایت از کودکان آسیبدیده را بر عهده دارند و در صورت نیاز، اقدامات درمانی و حمایتی برای بازگرداندن سلامت روحی و جسمی کودک فراهم میکنند.
نوشته شده در تاریخ 1404/01/28 توسط نوشته شده توسط تیم حقوقی
کلمات کلیدی: کودک -آزاری,انواع-کودک-آزاری,مجازات,موسسه-پویش-عدالت,وکیل-مشهد,قاسم-رفاهی